Érdekességek a technológia világából (2. Rész)

erdekessegek

Összegyűjtöttünk Önnek néhány megdöbbentő tényt a technológia világából

Tudta?

  1. Átlagosan csak egy válasz érkezik 12 millió spam e-mailre.
  2. A legtöbb internetes forgalom nem valódi emberektől származik. Az internetes forgalom körülbelül 51%-a nem emberi eredetű. Több mint 30%-a hackerprogramokból, spammerekből és adathalászatból származik. Legyen óvatos a számítógép biztonságával!
  3. A Google ugyanannyi energiát használ fel, mint 200 000 otthon. Nem meglepő, hogy ennek a technológiai erőműnek sok energiára van szüksége! Ez a világ teljes energiafelhasználásának körülbelül 0,013%-át teszi ki.
  4. A Samsung 38 évvel és 1 hónappal idősebb, mint az Apple.
  5. Egy petabájt (PB) = 1024 (TB). Egy 50 PB-s merevlemezen az emberiség teljes írásos művei tárolhatók a feljegyzett történelem kezdetétől minden nyelven.
  6. Azok a sebészek, akik heti három óránál többet játszanak videojátékokkal, 37%-kal kevesebb hibát követnek el, és 42%-kal gyorsabban végeznek laparoszkópos műtétet és varrást.
  7. A NASA internet-sebessége másodpercenként 91 GB.
  8. 2010-ig a postagalambok gyorsabbak voltak, mint az internet.
  9. 1971-ben kifejlesztették az első számítógépes vírust. A Creeper névre keresztelt példány kísérletként készült, csak hogy lássák, hogyan terjed el a számítógépek között.  A vírus egyszerűen megjelenítette az üzenetet: „Én vagyok a kúszónövény, kapj el, ha tudsz!”
  10. A Rádiónak 38 év kellett ahhoz, hogy elérje az 50 milliós hallgatóságot. Eközben az iPod-nak mindössze 3 év kellett ahhoz, hogy elérje ugyanezt a mennyiséget.

forrás: https://www.thefactsite.com