Érdekességek a technológia világából (1. Rész)

erdekessegek

Összegyűjtöttünk Önnek néhány megdöbbentő tényt a technológia világából

Tudta?

  1. A Firefox jelentése nem róka, hanem vörös panda.
  2. Az emberek gyorsabban vagy lassabban olvasnak attól függően, hogy miből olvasnak. Amikor számítógépen dolgozunk, kevesebbet pislogunk és a képernyőről történő olvasás is lassít minket – 10%-kal lassabban olvasunk a képernyőről, mint a papírról. Ami a pislogást illeti, tudta, hogy a mindennapi életben az emberek általában percenként húszszor pislognak? 🙂
  3. Az első számítógépes egeret 1964-ben Doug Engelbart készítette – az egér fából készült, téglalap alakú volt, és a jobb felső sarokban volt egy kis gombja. Azért nevezte egérnek, mert a hátulról kilépő zsinór az apró rágcsálókra emlékeztette.
  4. A legtöbben rosszul használjuk az USB-t. Az emberek 86%-a fejjel lefelé próbálja csatlakoztatni USB-eszközeit.
  5. A Nintendo nem videojáték-cégként indult. Az 1889-ben alapított Nintendo jóval a számítógépek előtt létezett! 1889 és 1956 között a Nintendo játékkártyacég volt. Japánban még mindig gyártanak kártyákat, sőt van egy bridzsversenyük is, a „Nintendo Cup”.
  6. Az első kereskedelmi szöveges üzenetet 1992-ben küldték el. 1992. december 3-án egy szoftvertervező, a Sema Group számítógép segítségével „Boldog karácsonyt” üzenetet küldött a Vodafone egyik alkalmazottjának, aki egy Orbitel 901-es készüléket használt. Manapság több, mint hatmilliárd szöveges üzenetet küldenek naponta!
  7. Havonta több, mint 6000 új számítógépes vírust hoznak létre és bocsátanak ki. Ez a szám drasztikusan megemelkedett 1990 óta, amikor is csak 50 ismert számítógépes vírus volt. Ma az e-mailek 90%-a tartalmaz valamilyen rosszindulatú programot, és a legtöbb ember nem is tud róla.
  8. Több a lájk, mint a kép a Facebookon. Naponta több mint 300 millió fotó kerül fel a Facebookra, és naponta 800 milliószor like-olnak. Ezzel szemben naponta mindössze 175 millió „love” reakció történik.
  9. A Nokia Finnország legnagyobb vállalata és a finnek nemzeti büszkeségnek tekintik! És bár gyakran azt gondoljuk, hogy a Nokia csupán egy mobiltelefon-cég, ez a híres márka papírgyártóként kezdte 1865-ben. A Nokia az 1980-as években fordult a technológia felé.

forrás: https://www.thefactsite.com