A home office előnyei

Az otthoni munkavégzés új lehetőségeket nyitott meg a vállalkozások számára. A koronavírus világjárvány kitörése miatt az otthonról dolgozók száma jelentősen megnőtt, rugalmasságot biztosítva ezzel mind a munkaadó, mind a munkavállaló számára.

 

Nézzük az előnyeit!

1. Rugalmasság és mozgékonyság – az otthoni munkavégzés nagyobb mozgékonyságot és rugalmasságot tesz lehetővé a munkabeosztásban. Ha az alkalmazottak nincsenek irodához kötve, hajlandóbbak rugalmas munkaidőben dolgozni, például a nap elején vagy későn, vagy akár hétvégén is. Ez segíthet bizonyos üzleti igények kielégítésében, például ha más időzónában lakó ügyfelekkel kereskedik a vállalkozás.

2. Alkalmazottak megtartása – az otthoni munkavégzés segíthet megtartani az alkalmazottakat. A home office-ban dolgozó anyák rugalmasabban be tudják osztani idejüket a családgondozás és a munka között, és esetlegesen sok időt spórolnak az ingázáson és az üzemanyagon is. Az otthoni munkavégzés lehetőségével a munkatársak megnövekedett bizalmat fognak érezni a munkáltatójukkal szemben, ami nagyban hozzájárulhat a munkatársak lojalitásához.

3. Az otthoni munkavégzés lehetőségének felajánlása előnyt jelent a munkaerőpiacon is azokkal a versenytársakkal szemben, akik nem kínálnak otthoni munkát alkalmazottaiknak.

4. Megnövekedett termelékenység – a kevesebb megszakításnak köszönhetően, ami általában irodai környezetben fordulna elő. Az otthoni munkavégzés csendesebb környezetet tesz lehetővé, mint az irodai, ezzel is megkönnyítve a koncentráltabb munkát. Azt is tapasztalhatja, hogy egyes alkalmazottak növelni kívánják a fizetett szerződéses órájukat, mivel a home office-szal időt takarítanak meg, amit korábban a munkahelyre való ingázással töltöttek.

5. A személyzet fokozott motivációja – az otthoni munkavégzés során a munkatársak nagyobb bizalmat éreznek a munkáltatójukkal szemben, mivel a munkakapcsolatot nem ellenőrzik olyan szorosan, és az alkalmazottak bizonyos fokú önállóságot kapnak munkájuk végzésében. A munkatársak is boldogabbak lesznek, ha olyan otthoni munkarutint alakítanak ki, amely jobban megfelel nekik, és ez hozzájárulhat ahhoz, hogy motiváltabbnak érezzék magukat.

6. A személyzet jobb egészségi állapota és jóléte – az otthoni munkavégzés lehetővé teszi a személyzet számára, hogy több időt töltsenek a családdal, testmozgással vagy egészségesebb ételek elkészítésével, esetleg több idejük marad az alvásra is.

7. Pénzügyi előnyök – irodaterület, irodaszerek, közüzemi számlák és egyéb létesítmények megtakarítása.

8. A technológia lehetővé teszi a személyzet számára, hogy folyamatos kapcsolatot tartsanak fenn az irodával. Az olyan eszközök, mint a Skype, a Teams vagy a Zoom sokkal könnyebbé tették a kollégák és a csapatok közötti kommunikációt, és időnként hatékonyabb és eredményesebb megbeszélésekhez vezethetnek, mint a személyes, hosszan elhúzódó meetingek.

9. Kevesebb betegség miatti hiányzás – a személyzet nagyobb valószínűséggel érzi magát boldogabbnak és energikusabbnak az otthoni munkában, így kisebb az esélye annak, hogy immunrendszerüket negatívan befolyásolja a kiégés. Az a tény is, hogy az alkalmazottak elszigetelten dolgoznak, kisebb az esélye a fertőzések terjedésének, mint az irodai környezetben történne.

Cégünk vállalja profi home office rendszer felállítását. A részletekért hívjon minket!