centrumcomputer.hu

Home office-ban is hatékonyan

By 2020-04-24április 27th, 2020No Comments

HomeofficeAz elmúlt években egyre nő a home officeban, tehát otthonról dolgozó munkavállalók száma. Szuper lehetőség ez, hiszen a saját otthonából, a saját időbeosztása szerint végezheti az ember a munkáját, anélkül, hogy a dugóban ülne reggelente, vagy az otthon betegen fekvő gyermeke miatt aggódna. Eleinte főként édesanyák választották ezt a lehetőséget – éppen az előbb említett okokból kifolyólag – azonban napjainkra egyre több és több cég dönt amellett, hogy alkalmazottaik számára megteremtsék az otthonról való munkavégzés feltételeit.

Jelen helyzetben pedig méginkább aktuálissá vált a kérdés, hiszen a járvány kirobbanása miatt az emberek többsége nem szívesen teszi ki a lábát a lakásából. Éppen ezért rengeteg olyan vállalatnak is megoldást kellett találni a problémára, akik korábban egyáltalán nem foglalkoztak a home office témakörével.

Egy nem régiben készített kutatás alapján az alkalmazottként dolgozók 55%-a szívesen dolgozna otthonról, ha megtehetné. Azonban számos feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy ez valóban megvalósulhasson. Egyrészt megfelelő eszközök kellenek hozzá, hiszen elavult rendszerekkel kevésbé hatékonyan lehetne a kiadott munkát elvégezni. Ezen kívül nagyon fontos azt is megemlíteni, hogy mennyire fontos az adatbiztonság. Hiszen a céges adatok kikerülnek a fizikális falak közül, s ha nem vagyunk megfelelően felkészülve, valamint az alkalmazottak által használt eszközök nincsenek megfelelően felkészítve, könnyen adatvesztés, adatlopás áldozatai lehetünk.

HomeofficeÍgy tehát nem véletlen, ha egyről a kettőre nem tud egy vállalat teljes mértékben átállni a home office-ra. Amennyiben viszont meg tudjuk teremteni azt a biztonságot, mellyel a céges adatok nem kerülnek illetéktelen kezekbe, a home office intézménye igazán gördülékenynek és minden szempontból hatékonynak bizonyul.

Ha úgy látjátok kellene egy kis segítség elektronikai téren forduljatok hozzánk, mert a számítástechnikai berendezésektől az adatok védelméig mindenben segítünk számotokra kialakítani a tökéletes megoldást, illetve ha bármi problémátok lenne a gépetekkel, szervízünk segít megoldani minden akadályt számotokra. Keressetek minket bátran címünk: Győr, Tarcsay Vilmos utca 21.